Bottle of Elixir

sharing every mellifluous moments

UPSR

Here it goes :

Waktu sekolah rendah dulu, aku buleh di katakan , seorang pelajar yang excel.

Darjah 1, nombor 1. Darjah 2, nombor 1. Darjah 3 aku down sikit pasal mata dah mula rabun, nombor 6. Darjah 4, rabun kronik, nombor 20lebih.. Darjah 5 , pakai spek, nombor 1. Dan Darjah 6 tahun 1997 di Sekolah Rendah Ibrahim Sungai Petani, UPSR tapau 5A.

Masa tu buleh kata, di layan mcm anak raja. gegege, mak buat pulut kuning kat kampung, ayah bagi hadiah gameboy. Balik JB nenek muke penuh riak ckp aku la cucu kesayangan bla bla.

Dan aku dapat masuk sekolah berasrama penuh dekat Sg Petani. Sekadar share memori ngan korang.



adik ni eksen

Apa yang aku lalui, aku rasa kalau seseorang budak tu excel dengan cemerlang di waktu sekolah, ada kemungkinan dia akan slow pada waktu seterusnya. Maybe itu hanya aku, or maybe ada logic nya statement aku di situ .









Is it?

:angeldream:

3 drops of elixir:

em..cemerlang mase skula...x mksd sumone tu akan ok time da msuk U.
hehee..adik kite upsr x full A la..
cian die..

 

boleh sebenarnye. ibu bapa kene main peranan. ye ke? takpe. pmr spm besok sile revenge

:angeldream:

 

upsr 5A bukan jaminan yg pelajar tuh akan excel dalam setiap exam, contoh pmr or spm.. semua terpulang pada pelajar tuh sendiri dan peranan ibu bapa. akak pon masah skolah rendah selalu dpt no 1. tapi naik skolah menengah mcm dah down. sebab environment dah lain. but tak leh dinafikan 5A in upsr is a good start. yg penting menten ~

 
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Lesen Senjata Api

Creative Commons License
Bottle of Elixir by angeldream is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at privatedelusion.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://angeldream.bub.my.

statistic



Check