Bottle of Elixir

sharing every mellifluous moments

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)


Here it goes :
Hoho, nampak gaya SPRM berjaya mencapai reputasi selaku badan yang digeruni oleh kaki2 rasuah, kaki2 korupsi.

Aku masih ingat tahun lepas, sewaktu SPRM baru dilancarkan, aku kene call timbalan dia Datuk Ahmad Said , dengan bersungguh-sungguh Datuk ni terangkan fungsi sebenar, peranan, apa perbezaan SPRM dan BPR . Memang aku kagum.

Tapi sejak kes TBH tu, ramai org mula serang SPRM, apetah lagi kaki2 korupsi tu, lagi la syok dorang ada point . gegege

Terbaru , SPRM tabley soal saksi selepas waktu pejabat.





Bekas Pengarah Badan Pencegah Rasuah (BPR) Negeri Sembilan, Akhbar Satar berkata, mengehadkan waktu para pegawai SPRM menjalankan tugas hanya akan mengganggu proses siasatan.

Ini kerana katanya, saksi berpeluang menghapuskan keterangan atau bukti dan lebih buruk lagi melarikan diri semasa penangguhan sesi soal siasat.

Beliau menambah, SPRM bukan berperanan seperti jabatan pentadbiran, sebaliknya merupakan sebuah badan siasatan profesional yang memerlukan pegawainya bertugas 24 jam.



Korang pun buleh pikir, sape yg takut sekarang ;P



Is it?

:angeldream:

0 drops of elixir:

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Lesen Senjata Api

Creative Commons License
Bottle of Elixir by angeldream is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at privatedelusion.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://angeldream.bub.my.

statistic



Check